Драматизирайки Аза: практически приложения на психодраматичните методи

Драматизирайки Аза: практически приложения на психодраматичните методи

д-р Адам Блатнер

276 стр., меки корици

ISBN: 9789549263138

Пред Вас е първото българско издание на книгата на д-р Адам Блатнер Acting-In: Practical Applications of Psychodramatic Methods. По всеобщо признание книгата представлява едно от най-добрите практически въведения в психодрамата и е подходяща за специалисти в различни области като психотерапия, психология, социална работа, образование, изкуства, управление на човешки ресурси и въобще в сферите на работа с хора.

Преводач: Ваня Недялкова
Предговор към българското издание: д-р Давид Иерохам

Д-р Адам Блатнер е дипломиран психиатър за деца и възрастни, член на Американската асоциация по психиатрия, дипломиран психодрама обучител и терапевт и автор на множество книги, отделни глави и статии за психодрама и сходните й методи.

Международно признат обучител и учен, носител научната награда на Американското общество за групова психотерапия и психодрама „Дейвид Кипър”. Завършва бакалавърската си степен в Калифорнийския Университет в Бекерли през 1959 г. и магистратурата си по медицина към същия университет, в Медицинската школа в Сан Франциско. Специализира психиатрия за деца и възрастни в Медицинския център „Станфърд” в Пало Алто, и детска и фамилна психиатрия като стипендиант на Медицинския център ”Сийдър Сайнай” в Лос Анджелис. След това Д-р Блатнер става медицински директор на отделението по детска психиатрия към регионалната болница на въздушните сили на САЩ в Англия. При завръщането си в Калифорния през 1972 г. започва частна практика в Сан Франциско. Оттогава е работил за училищата-интернати „Браун” в Тексас, фондация „Менингър” в Тъпика, Медицинската школа към Университета Луивил в Кентъки, където става доцент. Понастоящем е част от Клиничния факултет към Психиатричната резидентна програма в Остин, Тексас където консултира, пише и преподава.

Съдържание на книгата:

„Изкуството да организираш сцената” от Д-р Давид Иерохам
Предисловие към първото издание от Д-р Джейкъб Морено
Предговор към третото издание от Д-р Адам Блатнер
Въведение

1 Основни елементи на психодрамата
2 Помощният Аз
3 Дубльорът
4 Загряване
5 Действието
6 Интергация: експериментиране с нови модели
на поведение, споделяне и затваряне
7 Принципи и изкушения
8 Приложения на психодраматичните методи
9 Теоретични въпроси
10 Психодраматичното обучение
11 Кратка история на психодрамата

Библиография
Приложения

Книгата се издава от Фондация „Кентавър арт”.
Всички права по книгата са запазени и са собственост на Springer Publishing Company, LLC, New York

15,00 BGLPrice:
Loading Моля, изчакайте...
  1. No comments yet.

You must be logged in to post a comment.