Записване за консултация: 
psysupport@gmail.com

Сортиране

Автори

Вид

Ценови диапазон

Дариън Лийдър

Какво е лудостта
SALE
- 6,00 лв.
Какво е лудостта? Как се стига до нея? Какво се преживява в лудостта? Можем ли да се върнем към психиатрите от края ...
23,00 лв.29,00 лв.
Новото черно
Препоръчана
Защо съвременната медицина греши за депресията? Какво лежи под нейните повърхностни симптоми? Как се справяме с ...
18,00 лв.

Дариън Лийдър

Дариън Лийдър (роден през 1965) е практикуващ лаканиански психоаналитик, почетен професор по психоанализа в Роухемптън Юнивърсити, бивш президент на Колегията на психоаналитиците в Лондон, основател на Центъра за фройдистки анализи и изследвания, автор на множество публикации в сферата на психоанализата и изкуството и на над десет книги, сред които „Строго биполярно”, „Ръцете: какво правим с тях и защо”, „Защо не можем да спим”, „Обещанията, които двойките си дават, когато вече е късно”, „Защо хората се разболяват?” и издадените на български език „Новото черно. Траур, меланхолия и депресия” и „Какво е лудостта?“. Като дългогодишен колумнист във в. „Гардиън“ той третира най-вече теми, свързани с психичното здраве   (биполярността, депресията, лудостта, проблемите със съня и др.), критикувайки остро съвременния прибързан подход към „поправяне“ на индивида и лечение на отделните симптоми той насочва вниманието към необходимостта от вслушване в личната история на човека и цялостното му възприемане като личност. В статиите и книгите си, наред със строго психоаналитичните изследвания, той проучва в дълбочина и наглед прости въпроси като   “Защо жените пишат повече писма, отколкото изпращат?”, “Кражбата на “Мона Лиза”: какво изкуството не ни позволява да видим”, „Ругатните и тяхната история“ и др., като умело илюстрира сложните психоаналитични понятия с клинични случаи и примери от киното, изкуството,   литературата, антропологията и други сфери. Както самият Лийдър нееднократно подчертава, важно е придържането към въпросите, а не боравенето с готови отговори.
Дариън Лийдър Изображение

Дариън Лийдър (роден през 1965) е практикуващ лаканиански психоаналитик, почетен професор по психоанализа в Роухемптън Юнивърсити, бивш президент на Колегията на психоаналитиците в Лондон, основател на Центъра за фройдистки анализи и изследвания, автор на множество публикации в сферата на психоанализата и изкуството и на над десет книги, сред които „Строго биполярно”, „Ръцете: какво правим с тях и защо”, „Защо не можем да спим”, „Обещанията, които двойките си дават, когато вече е късно”, „Защо хората се разболяват?” и издадените на български език „Новото черно. Траур, меланхолия и депресия” и „Какво е лудостта?“.

Като дългогодишен колумнист във в. „Гардиън“ той третира най-вече теми, свързани с психичното здраве  (биполярността, депресията, лудостта, проблемите със съня и др.), критикувайки остро съвременния прибързан подход към „поправяне“ на индивида и лечение на отделните симптоми той насочва вниманието към необходимостта от вслушване в личната история на човека и цялостното му възприемане като личност.

В статиите и книгите си, наред със строго психоаналитичните изследвания, той проучва в дълбочина и наглед прости въпроси като  “Защо жените пишат повече писма, отколкото изпращат?”, “Кражбата на “Мона Лиза”: какво изкуството не ни позволява да видим”, „Ругатните и тяхната история“ и др., като умело илюстрира сложните психоаналитични понятия с клинични случаи и примери от киното, изкуството,  литературата, антропологията и други сфери.

Както самият Лийдър нееднократно подчертава, важно е придържането към въпросите, а не боравенето с готови отговори.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки